Руската верига супермаркети ВкусВилл“  попадна в центъра на хомофобски скандал.

...
Руската верига супермаркети ВкусВилл“  попадна в центъра на хомофобски скандал.
Коментари Харесай

Реклама с еднополова двойка предизвика скандал в Русия

Руската верига супермаркети „ ВкусВилл “  попадна в центъра на хомофобски скандал. Причината – компанията пусна реклама с двойка лесбийки и техните деца, която незабавно разпали горещи публични диспути и даже принуди „ ВкусВилл “ да се извини. Много руснаци обаче оповестиха протест на магазина.

Рекламата се възприема като оборване на съветския закон за „ гей агитация “, който не разрешава „ популяризирането на нетрадиционни полови връзки към малолетни “, написа The Guardian. Представители на компанията са отказали да отговорят на въпроси на изданието  за това дали са били притиснати да смъкват рекламата или са го създали по лично предпочитание.

Уж обидната реклама показва еднополовата двойка Юма и Женя и техните деца Мила и Алина. Те споделят, че се радват на оризововките в супермаркета и че обичаният им артикул е хумусът. " Вярваме, че непредставянето на фамилиите на нашите действителни клиенти би било лицемерно “, гласи истинската обява, която съдържа предизвестие с алена точка за пълнолетни, защото съветското законодателство планува всевъзможни изявления на ЛГБТ тема да се маркират като наличие за възрастни.

Дни по-късно рекламата изчезва. На нейно място веригата разгласява извиненията си, където включват фотоси на хетеросексуални двойки. Нещо повече – вместо да отбрани решението си, компанията трансферира виновността за „ неприятната “ реклама на група чиновници.

„ На това място имаше публикация, която наранява възприятията на огромен брой наши клиенти, както и на чиновници “, гласи следваща обява в Instagram на веригата. Пише още, че задачата на супермаркета е да предлага пресни артикули и да не показва „ политически или обществени възгледи ”.

„ Съжаляваме за случилото се и считаме обявата за наша неточност, демонстрация на непрофесионализъм на избрани чиновници. “  Писмото е подписано от висши ръководители на компанията, в това число и от нейния създател Андрей Кривенко.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от ВкусВилл (@vkusvill_ru)

 
" Бащи " - трогателната фотосесия, която в България би била порицана
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР